Sos szpinakowy

Sos szpinakowy
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Usmaż cebulę i czosnek na oliwie w średnio nagrzanym rondlu aż cała kuchnia napełni się wspaniałym zapachem. Dodaj szpinak, wino i bulion. Smaż krótko, aż liście szpinaku zmiękną. Zmiel je na puree posługując się ręcznym blenderem, mikserem lub malakserem. Na koniec przypraw sos do smaku solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA