Zupa jarzynowa z komosą ryżową i fariką

Zupa jarzynowa z komosą ryżową i fariką
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 25)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • łyżka oliwy
  • posiekana cebula
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej
  • 1400 g pomidorów z puszki
  • pokrojona marchewka
  • po 1/3 filiżanki białej i czerwonej komosy ryżowej
  • 1/3 filiżanki fariki
  • łyżeczka suszonego oregano
  • 500 ml bulionu jarzynowego albo rybnego
  • 300-500 ml wody
  • ćwierć pokrojonej kapusty
  • 2 filiżanki posiekanego jarmużu
  • świeże posiekane oregano

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę na oliwie. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Gotować aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA