Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Marchew, pietruszkę i cukinię pokrój i przełóż do garnka. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki, cebulę, pieczony czosnek i wędzone żeberka. Całość zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Gdy zupa będzie prawie gotowa pokrój ziemniaki, seler naciowy i wrzuć do zupy. Dodaj groszek. Na patelni podsmaż boczek i dodaj go do zupy. Dla smaku przypraw musztardą i świeżym lubczykiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA