Chipsy z kukurydzianych tortilli

Chipsy z kukurydzianych tortilli
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 8 świeżych tortilli kukurydzianych
  • 1 łyżka neutralnego w smaku oleju
  • 1 łyżeczka soli w płatkach

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 150°C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.

Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA