Crumble z rabarbarem dla początkujących
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery wegańskie
Składniki:
- Nadzienie:
- 1 kg rabarbaru
- 2 łyżki mąki pszennej
- 70 g brązowego cukru
- 100 g śliwek kalifornijskich
- 1 laska wanilii
- whiskey
Kruszonka:
- 75 g oleju kokosowego
- 100 ml brązowego cukru
- 175 ml płatków owsianych
- 100 ml ziaren słonecznika
Do podania:
- kokosowa śmietanka z wanilią i cukrem pudrem
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Pokroić rabarbar w kostkę, w dużej misce zmieszać z mąką i cukrem.
Zmiksować w blenderze wszystkie składniki na kruszonkę.
Naczynie do tarty wyłożyć rabarbarem, następnie posypać równomiernie gotową kruszonką. Piec przez około 25 minut. Podawać z jogurtem owsianym, śmietaną albo lodami.
Pokroić rabarbar w kostkę, w dużej misce zmieszać z mąką i cukrem.
Zmiksować w blenderze wszystkie składniki na kruszonkę.
Naczynie do tarty wyłożyć rabarbarem, następnie posypać równomiernie gotową kruszonką. Piec przez około 25 minut. Podawać z jogurtem owsianym, śmietaną albo lodami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W