Czekoladowe trufle z rumem

Czekoladowe trufle z rumem zobacz Czekoladowe trufle z rumem 2018-06-19 12:27:02
Czekoladowe trufle  z rumem
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 350 g białej czekolady
  • 220 g masła
  • 50 ml rumu Jamajka
  • 300 g kuwertury czekoladowej 70%

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Masło napowietrzamy ubijając je rózgą, gdy będzie miało puszystą konsystencję, dodajemy zatemperowaną czekoladę małymi porcjami.
Na sam koniec dodajemy alkohol, mieszając już ręcznie łopatką.
Szprycujemy trufle za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą tylką na blaszkę wyłożoną pergaminem.
Wstawiamy do lodówki aż do momentu krystalizacji, na około 30 min.
Po wyjęciu z lodówki wykańczamy w ciemnej kuwerturze, zanurzając za pomocą widelczyka. Nadmiar czekolady usuwamy i obtaczamy w wiórach z ciemnej czekolady.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA