Pieczony filet z sandacza w porach z estragonowym rissoto z grillowanymi grzybami i pomidorkami koktajlowymi - Mateusz Kulpa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 filety sandacza ze skórą
- por 2 sztuki
- ryż arborio około 250 g
- borowik lub prawdziwek około 100 g
- świeży estragon 1 doniczka
- pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
- czosnek 2 główki
- cebula 3 sztuki
- natka pietruszki 1 pęczek
- sól
- pieprz
- cytryna 2 sztuki
- wino białe półwytrawne 200 ml
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sandacza oskrobać z łusek. Podzielić go na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem i solą. Skropić sokiem z połowy cytryny. Pora pokroić w grube plastry. Kawałki ryby z pokrojonym porem zawinąć w folię i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stpopni C. Cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać ryż arborio. Mieszać. Dodać białe wino. Poczekać aż alkohol wyparuje. Dodać bulion i poczekać aż ryż wchłonie cały płyn. Na końcu dodać estragon i masło. Wszystko połączyć. Pomidorki koktajlowe ponacinać od dołu. Grzyby pokroić. Warzywa grillować na patelni. Na końcu doprawić solą. Rybę podawać z rissoto i grillowanymi warzywami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W