Zupa z wieprzowiną i puhą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 kg wieprzowiny pokrojonej w kostkę
- 2 średnie posiekane cebule
- 4 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 2 pokrojone marchewki
- 1 posiekany por
- 4 pokrojone łodygi selera
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu
- 2 pęczki puhy, rukwi wodnej albo liści nasturcji (puha to warzywo liściaste przypominające skrzyżowanie mniszka z rukwią)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso, por, seler, czosnek, cebulę i marchewkę umieścić w garnku i zalać wodą. Dodać liście laurowe, łodygi pietruszki, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez godzinę. Wyłowić wieprzowinę, dodać do bulionu natkę pietruszki i puhę.
Mięso pokroić i przełożyć do miseczek. Zalać gorącą zupą.
Mięso pokroić i przełożyć do miseczek. Zalać gorącą zupą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W