Duszona czerwona kapusta

Duszona czerwona kapusta
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
10

Składniki:

  • 2 łyżki niesolonego masła
  • 1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli
  • ½ główki czerwonej kapusty
  • bez głąba
  • poszatkowanej
  • 1 grubo starte jabłko
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 3 łyżki cukru
  • ½ szklanki soku jabłkowego
  • ¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztop masło w rondlu o grubym dnie i usmaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kapustę, jabłko, ocet, cukier oraz sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, 15 min, aż kapusta zmięknie. Dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA