Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami
Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Domowy kucharz 2 (odc. 6)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
 - Ilość osób:
 - 4
 
Składniki:
- 65 g masła
 - 450 g fasoli szparagowej z odciętymi końcówkami
 - ½ miarki, czyli ok. 100 g pinioli
 - woda
 - sól i pieprz
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Na dużej patelni roztop masło na średnim ogniu, aż zacznie się pienić. Delikatnie obracaj patelnią. Gdy piana opadnie, poczekaj, aż całe masło stanie się brązowe. Wrzuć fasolę i piniole, wlej nieco wody. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką. Duś przez 3-5 minut, aż fasola zmięknie. Podawaj natychmiast.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W