Bulion z wodorostami

Bulion z wodorostami
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do gotującej się wody wrzucamy marchewkę i seler pokrojone w cienkie paseczki, pieczarkę pokrojoną w ćwiartki i pokrojoną zieloną część liścia kapusty pekińskiej. Po 10 minutach dosypujemy soli i gotujemy jeszcze 10 minut, dorzucamy wodorosty, chwilę mieszamy, zdejmujemy z palnika. Dolewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy i oliwę truflową. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne potrawy może dodać chili i soli w ilości według uznania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA