Filet z łososia pod chrzanem i panko

Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- filet z łososia o wadze 1,85 kg
- bez ości
- w skórze
- 1 szklanka panko (japońskiej pikantnej bułki tartej)
- 1 szklanka drobno posiekanej dymki
- ¾ szklanki drobno startego świeżego korzenia chrzanu (albo 1/3 szklanki gotowego chrzanu)
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
- 3 łyżki wytrawnego wermutu
- 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 120 g masła
- stopionego
- cytryna pokrojona na cząstki
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia albo folią aluminiową. Ułóż filet z łososia na blasze, skórą do dołu. Wymieszaj panko z dymką, tartym chrzanem, solą i pieprzem. Wlej wermut, sok z cytryny oraz stopione masło i wymieszaj. Nałóż panierkę na filet z łososia. Piecz 20-30 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia japońska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W