Gołąbki z ryby
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 3 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Gołąbki
Składniki:
- 500 g fileta z dorsza
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g ugotowanego ryżu
- 4 suszone pomidory w oliwie
- 4 liście szałwii
- 1 jajko
- 50 ml śmietanki
- liście kapusty włoskiej
- sól
- pieprz
- 400g pulpy pomidorowej
- liść laurowy
- koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dorsza zmiksuj niezbyt drobno w melakserze, dodając jajko i śmietankę. Wyjmij farsz do miski i dodaj posiekaną szałwię, suszone pomidory, łososia i ryż. Przypraw farsz i wymieszaj. Liście kapusty sparz we wrzątku, aby stały się elastyczne. Nożem zetnij najgrubszą część liścia. Farsz nałóż na matową stronę liści i zawiń gołąbki. Na dnie żaroodpornej miski ułóż brzydsze liście kapusty i na to ułóż gołąbki. Pulpę pomidorową zagotuj z liściem laurowym i koperkiem, lekko posól. Pulpą zalej gołąbki, przykryj i wstaw do piekarnika o temperaturze 160 st. C na 45 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W