Keks z serem i musztardą

Keks z serem i musztardą
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szynkę pokroić w paski, cheddar w kostkę, a bursztyn zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać i wszystko zalać piwem w miseczce. Jajka ubić w dużym naczyniu, stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, musztardę i olej. Wolno ubijać do połączenia składników. Dodać starty ser i cheddar, szynkę, doprawić solą i pieprzem. Wlać do formy wyłożonej papierem i piec w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu 5-10 minut zostawić do ostygnięcia w formie, następnie wyjąć z foremki, a po chwili można już kroić w plastry.
Idealnie pasuje do piwa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA