Koktajl z wodą różaną i grenadyną

Koktajl z wodą różaną i grenadyną
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

  • 2 filiżanki cukru palmowego
  • filiżanka wody
  • pół łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka wody różanej
  • łyżka grenadyny
  • litr wody mineralnej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Do gotującej się filiżanki wody wsypać cukier. Mieszać co jakiś czas, żeby się rozpuścił. Wlać sok z cytryny i gotować przez 10 minut bez mieszania. Jeśli utworzy się piana, zdjąć ją. Wlać wodę różaną i grenadynę. Gotować przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić do ostygnięcia. Wlać łyżkę syropu do szklanki i uzupełnić wodą mineralną. Gotowy, jeszcze ciepły syrop można przelać do wyparzonych słoików i przechowywać w lodówce przez kilka miesięcy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA