Krem z grochu
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
 - Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Zupy
 
Składniki:
- 500 g mrożonego grochu
 - 1/2 miarki gęstej śmietany
 - sól i pieprz
 - tarty parmezan (ew.)
 - posiekane liście mięty
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Zagotować w rondlu 1,5 miarki osolonej wody. Wrzucić do niej groszek, znów zagotować, zakryć i gotować do miękkości, przez ok. 10 minut. Zmiksować ręcznym blenderem. Przetrzeć do czystego rondla. Dodać śmietany, wymieszać, ponownie zagrzać i podać posypany posiekanymi liśćmi mięty. 
© Laura Calder
					
© Laura Calder
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zupy
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W