Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem

Pikantna zupa z ananasa
Oceń przepis:
55 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Ananasa obierz i pokrój na kawałki. Chili i szalotkę posiekaj, a imbir i czosnek obierz. Na rozgrzany wok wlej olej, a następnie dodaj wcześniej pokrojone chili i szalotkę. Po dwóch minutach dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz starty na tarce świeży imbir. W kolejnym etapie dodaj pokrojonego ananasa oraz gałązkę rozmarynu. Całość zalej zimną wodą i poczekaj aż się zagotuje. Dopraw jeszcze kurkumą i solą. Zmniejsz ogień i powoli dodaj mleko kokosowe cały czas mieszając. Zupę podawaj z listkami mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA