Krwawy cezar

Krwawy cezar
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.108)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Zmieszać sól selerową i oregano na małym talerzyku. Zwilżyć brzegi kieliszków i zanurzyć je w mieszance przypraw. Kieliszki uzupełnić lodem. Wódkę i sok pomidorowy wlać do dużego dzbanka. Dodać chrzan, ostry sos, sos Worcestershire, oliwę z oliwek i oregano. Zmiksować za pomocą ręcznego blendera. Przelać do przygotowanych kieliszków. Ostatecznie można zmiksować w robocie kuchennym albo po prostu dobrze wymieszać. Dokładne zmiksowanie nie tylko łączy wszystkie składniki, lecz także emulguje oliwę, dzięki czemu drink ma lepszą konsystencję.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA