Kutia
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- mak
- pęczak
- miód
- orzechy włoskie
- rodzynki
- suszone morele
- (lub inne dowolne bakalie: migdały, skórka z pomarańczy)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mak gotować w mleku przez 1,5 h. Mielić 3-krotnie. Wymieszać z ugotowanym pęczakiem pół na pół, albo trochę więcej maku. Dodać miód, orzechy włoskie pokrojone na małe kawałki. Dodać namoczone przez kilka minut we wrzątku rodzynki oraz suszone morele. Oczywiście można dawać dowolne bakalie (migdały, skórkę z pomarańczy itd). Dobrze wymieszać. Teraz możemy delektować się kutią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W