Lody jogurtowe

Lody jogurtowe
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 100 ml syropu z agawy
  • ziarenka z ½ laski wanilii
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki zapachu waniliowego
  • kardamon

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odcedź serwatkę z jogurtu. Wymieszaj wszystkie składniki. Przelej do maszynki do lodów. Kręć, aż masa stanie się bardziej zwarta. Po wstawieniu jabłek do piekarnika, wstaw lody jogurtowe do zamrażalnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA