Makaron zagniatany z nacią pietruszki

Makaron zagniatany z nacią pietruszki
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto makaronowe ręcznie lub w malakserze. Jeżeli jest mało elastyczne dolać odrobinę oliwy. Rozwałkować na cienkie plastry, pokroić w szerokie pasy. Na plastrze ciasta układać liście naci pietruszki, przykryć drugim plastrem ciasta i rozwałkować. Gotować w osolonym wrzątku. Do makaronu z pietruszką doskonale pasuje sos mięsny z pomidorami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA