Marynowane cytryny
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Przetwory
- Ilość osób:
- 8
Przygotowanie:
Składniki:8 cytryn
3 szklanki grubej soli (750 ml)
1½ szklanki soku z cytryn (375 ml)
1 łyżka ziaren pieprzu (15 ml)
4 świeże liście limonki kaffir
Przygotowanie:
Dokładnie myjemy cytryny. Nacinamy je na krzyż wzdłuż, nie przecinając do końca. Układamy w wysterylizowanym słoiku. Dodajemy sól, sok, pieprz, liście i dobrze mieszamy. Cytryny muszą być zakryte sokiem. Zakręcony słoik wstawiamy do lodówki. Wstrząsamy co dzień lub dwa, aby sól się rozpuściła. Cytryny muszą się marynować co najmniej tydzień. Opłukujemy pod zimną wodą przed użyciem.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Jamie  Oliver
 Jamie  Oliver 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         Maryla Musidłowska
 Maryla Musidłowska 
                         Piotr Przykaza
 Piotr Przykaza 
                         
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         
                         
                         
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein