Ocet jabłkowy

Ocet jabłkowy
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • obierki z jabłek
  • woda
  • cukier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Nastawić wodę z cukrem. Na litr wody przypada kopiasta łyżka cukru. Wrzuć obierki do gąsiorka. Wlać wodę z cukrem, aby przykryła obierki. Po miesiącu rozlać ocet do butelek przecedzając go przez grubą warstwę gazy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA