Dżem marchewkowy

Dżem marchewkowy
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić marchewkę na talarki, wrzucić do rondla i zalać wodą. Ugotować do miękkości, a następnie zmiksować. Wmieszać cukier do piure w rondlu. Dodać skórkę z cytryny oraz sok, zagotować i smażyć na wolnym ogniu, aż stanie się lśniąca i o gęstości dżemu. Zdjąć z gazu, wmieszać migdały i koniak. Wystudzić. Podawać z chlebem z masłem.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA