Ćwikła pana Reja

Ćwikła pana Reja
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraki gotujemy lub pieczemy do miękkości. Ostudzone obieramy i kroimy w talarki lub trzemy na tarce. Układamy w szklanym naczyniu. Skrapiamy octem winnym, dodajemy utarty świeżo chrzan i sparzony kminek oraz niewielką ilość oleju. Doprawiamy cukrem i solą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA