Mayak - marynowane jajka
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nie tylko kimchi (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula,
- 1 zielona papryczka chili
- kilka łodyżek szczypioru
Marynata:
- 100 ml sosu sojowego
- 100 ml wody
- 50 mg cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Drobno pokrój cebulę, papryczkę i szczypior. Wymieszaj składniki marynaty w misce, dodaj pokrojone warzywa i jajka. Wstaw na co najmniej 6 godzin do lodówki, a najlepiej na cały dzień. Podawaj z ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W