Mayak - marynowane jajka

Mayak - marynowane jajka
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Nie tylko kimchi (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula,
  • 1 zielona papryczka chili
  • kilka łodyżek szczypioru
Marynata:
  • 100 ml sosu sojowego
  • 100 ml wody
  • 50 mg cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Drobno pokrój cebulę, papryczkę i szczypior. Wymieszaj składniki marynaty w misce, dodaj pokrojone warzywa i jajka. Wstaw na co najmniej 6 godzin do lodówki, a najlepiej na cały dzień. Podawaj z ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA