Patisony z sałatką z białej fasoli

Patisony z sałatką z białej fasoli
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 24 małe patisony

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Za pomocą łyżki do robienia kulek z melonów zrób zagłębienia w patisonach i zblanszuj je w osolonym wrzątku przez ok. 2 min. Zahartuj w lodowatej wodzie i osącz. Trzymaj w lodówce do momentu napełnienia. Aby przygotować sałatkę z białej fasoli, rozgrzej duży rondel na średnim ogniu i wlej oliwę. Dodaj pokrojonego pora i duś do miękkości ok. 5 min. Dodaj fasolę, czosnek oraz tymianek i duś jeszcze minutę. Wlej białe wino i gotuj na małym ogniu, aż prawie cały płyn odparuje. Dodaj chili, wymieszaj i dopraw do smaku. Odstaw sałatkę do ostygnięcia. Nałóż łyżeczką porcje sałatki do patisonów. Podawaj patisony o temperaturze pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA