Pieczone figi z miodem i marsalą
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 dużych fig
- 2 łyżki płynnego miodu
- trochę wina Marsala (może być porto albo madera)
- lody waniliowe do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Rozgrzej piekarnik do 200oC. Przekrój figi na krzyż do połowy i ściśnij, żeby wyeksponować soczysty miąższ. Rozłóż figi w naczyniu do zapiekania z pokrywką. Polej je cienką strużką miodu i wina, przykryj naczynie i zapiekaj około 20 minut. Podawaj od razu z porcjami lodów waniliowych, polane syropem zgromadzonym na dnie naczynia.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
  
                     
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         
                         
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein 
                         
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                         
                         
                         
                         Sophie Grigson
 Sophie Grigson 
                         Agata Jędraszczak
 Agata Jędraszczak