Pierogi szpinakowe z polskim karczkiem
 
                
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pierogi i pierożki
Składniki:
- Ciasto:
- 500 g mąki
- 400 ml gorącej wody
- 25 ml soku szpinakowego
- szczypta soli
Farsz:
- 300 g polskiego wędzonego karczku
- 5 ugotowanych ziemniaków
- łyżka suszonej żurawiny
- listki świeżego majeranku
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Garść liści szpinaku zmiksuj z 50 ml białego wytrawnego wina. Przygotuj ciasto. Wymieszaj mąkę z wrzątkiem, odrobiną soku szpinakowego i szczyptą soli. Wyrób ciasto. Przykryj ściereczką i przygotuj farsz. Karczek pokrój w grubą kostkę i podsmaż na patelni na skwarki. Ugotowane ziemniaki rozgnieć tłuczkiem. Dodaj suszoną żurawinę, podsmażony karczek, listki świeżego majeranku. Na koniec farsz dopraw solą i pieprzem. Z ciasta za pomocą szklanki wytnij kółka, na środku nałóż porcję farszu. Złóż ciasto na pół i zlep dokładnie brzegi. Pierogi gotuj w osolonej gotującej wodzie przez minutę od momentu wypłynięcia. Smacznego!
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
  
                     
                         
                         Bartosz Lisek
 Bartosz Lisek 
                         Brygida Kosel
 Brygida Kosel 
                         
                         
                         
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski 
                         
                         
                        