Pikantny popcorn

Pikantny popcorn
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • ¾ szklanki kukurydzy do prażenia
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 1 łyżeczka garam masali
  • ¼ łyżeczki mielonego imbiru
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie przyprawy w miseczce. Rozgrzać czterolitrowy garnek ze szczelną pokrywką. Wlać olej, wsypać kukurydzę, potrząsnąć garnkiem i przykryć go pokrywką. Od momentu, gdy popcorn zacznie strzelać, cały czas potrząsać garnkiem, aż strzelanie się zakończy. Przełożyć popcorn do dużej miski. Polać masłem i wymieszać. Posypać mieszanką przypraw i ponownie dokładnie wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA