Anyżkowe ogony wołowe
   
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
 - Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
 - Trudność:
 - łatwe
 - Rodzaj dania:
 - Dania mięsne
 - Ilość osób:
 - 6
 
Składniki:
- 18 - 22 kawałków (2-2,4 kg) ogonów wołowych lub wołowiny gulaszowej
 - sól i świeżo zmielony czarny pieprz
 - 2 szklanki soku pomidorowego
 - 2 szklanki wody
 - 1 łyżka brązowego cukru
 - 2 łyżki octu z wina ryżowego
 - ⅓ szklanki sosu sojowego
 - 4 anyże gwiazdkowe
 - 4 suszone papryczki chilli
 - 2 kawałki (wielkości kciuka) świeżego imbiru pokrojonego w plasterki (18 szt.)
 - skórką z ½ pomarańczy
 - odcięta obieraczką do warzyw tak żeby nie było albedo
 - 1 główka czosnku
 - ząbki obrane i przepołowione
 
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Rozgrzej piekarnik do 220°C. Dużą blachę wyłóż pergaminem, żeby oszczędzić sobie zmywania. Dopraw mięso solą i pieprzem, wyłóż w jednej warstwie na blasze. Piecz przez 30 min, aż zbrązowieje.
Zdejmij mięso z blachy, wylej tłuszcz, przełóż kawałki mięsa do dużego, żaroodpornego rondla. W misce wymieszaj płynne składniki. Na mięso wysyp przyprawy. Polej płynem, przykryj pergaminem, żeby kawałki na wierzchu nie wyschły i zakryj szczelnie przylegającą pokrywką. Zmniejsz temperaturę do 180°C, piecz przez 2½ godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Danie można przygotować 1-2 dni wcześniej, wtedy piecz przez 2 godziny i podgrzej 40 minut w 180°C.
					Zdejmij mięso z blachy, wylej tłuszcz, przełóż kawałki mięsa do dużego, żaroodpornego rondla. W misce wymieszaj płynne składniki. Na mięso wysyp przyprawy. Polej płynem, przykryj pergaminem, żeby kawałki na wierzchu nie wyschły i zakryj szczelnie przylegającą pokrywką. Zmniejsz temperaturę do 180°C, piecz przez 2½ godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie. Danie można przygotować 1-2 dni wcześniej, wtedy piecz przez 2 godziny i podgrzej 40 minut w 180°C.
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
 - albo
 - 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
 
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Dania mięsne
Zobacz również...
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W