Pistacje w dukkah
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 2 szklanki nasion kminu rzymskiego
- 2 szklanki nasion kolendry
- 300 g ziaren sezamu
- 1 kg świeżych pistacji
- obranych i uprażonych
- 4 łyżki soli morskiej
- 1 łyżka świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 75 ml oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Uprażyć i zemleć nasiona kminu i kolendry. Ziarno sezamowe i pistacje podsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystkie składniki i podawać.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        Przekąski
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Grzegorz  Łapanowski
 Grzegorz  Łapanowski 
                         Tomasz Jakubiak
 Tomasz Jakubiak 
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Andrzej Polan
 Andrzej Polan 
                         Marieta  Marecka
 Marieta  Marecka 
                         David Gaboriaud
 David Gaboriaud  
                         
                         
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         Marta Dymek
 Marta Dymek 
                         
                         
                         Kinga Paruzel
 Kinga Paruzel