Placuszki z jagodami
 
                                    
                    
                Oceń przepis:
                        - Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 54)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 filiżanki mąki z dodatkiem środka spulchniającego
- 2 jajka
- ćwierć filiżanki drobnego cukru
- 2 i pół filiżanki mleka
- 250 g jagód
- łyżeczka sody oczyszczonej
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
                        
                        Z mąki, sody, jajek, cukru i mleka przygotować gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny. Dodać jagody. Smażyć placuszki na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Podawać z lodami, bitą śmietaną, jagodami i cukrem pudrem.
					
                                Dołącz do CANAL+ i oglądaj
                                 jak chcesz i kiedy chcesz!
                                jak chcesz i kiedy chcesz!
                            
                            - Sprawdź
- albo
- 
                                        
                                            
                                            TV SAT +Sprawdź
                                Nie wiesz jaką ofertę wybrać?  Sprawdź porównanie!
                            
                        
            OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W 
        
        
     
                         Agnieszka Kręglicka
 Agnieszka Kręglicka 
                         Jacek Sikora
 Jacek Sikora 
                         
                         Annabel  Langbein
 Annabel  Langbein 
                         Tomasz Deker
 Tomasz Deker 
                        