Polędwiczki w sosie tuńczykowym

Polędwiczki w sosie tuńczykowym
Oceń przepis:
315 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jurek Sobieniak

Seria kulinarna:
m jak mięso (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowej (ok. 600 g)
  • 40 g kaparów
  • 50 g parmezanu
  • Sos tuńczykowy:
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 200 g majonezu
  • 20 ml octu winnego białego
  • 30 g tartego parmezanu
  • 50 g rukoli
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki sosu tuńczykowego miksujemy do uzyskania jednolitej, gęstej masy.

Polędwiczkę nacieramy solą i pieprzem, obsmażamy ze wszystkich stron po 2 min i dopiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, przez 8 min. Wyjmujemy i studzimy. Kroimy w cienkie plastry, układamy na talerzu, następnie smarujemy sosem tuńczykowym, posypujemy kaparami, rukolą i tartym parmezanem.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA