Pudding czekoladowy z espresso

Pudding czekoladowy z espresso
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 150 g posiekanych suszonych śliwek
  • 300 ml kawy
  • 600 ml wody
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 35 g masła
  • 75 g brązowego cukru
  • jajko
  • 75 g mąki ze środkiem spulchniającym
  • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 50 g posiekanych suszonych śliwek namoczonych w 1/3 filiżanki marsali

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

150 g śliwek ugotować w wodzie z kawą. Dodać sody i schłodzić. Masło ubić z cukrem. Dodać jajka, ugotowane śliwki i mąkę. Dołożyć czekoladę i śliwki namoczone w marsali. Wymieszać, przełożyć do formy i piec przez 30-35 minut w temperaturze 175°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA