Puree z topinamburów i z ziemniaków

Puree z topinamburów i z ziemniaków
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

Masło szałwiowe:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Starannie umyj i obierz warzywa. Pokrój na kawałki tej samej wielkości. Ugotuj do miękkości. Podgrzej w garnku mleko ze śmietaną.

Przygotuj masło szałwiowe. Roztop masło na patelni i usmaż liście szałwii, aż będą chrupiące. Wyjmij liście z masła i odłóż na bok.

Wlej śmietanę z mlekiem do miski z ziemniakami i topinamburami. Rozetrzyj na gładką masę.
Domieszaj 4-5 łyżek masła szałwiowego. Dodaj chrzan i sól. Przybierz smażonymi liśćmi szałwii.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA