Omlet z wędzoną jagnięciną i serem Jarlsberg

Omlet z wędzoną jagnięciną i serem Jarlsberg
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.20
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 2 (odc. 12)
Rodzaj dania:
Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 100 g wędzonki z jagnięciny
  • 4 jajka
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 10-cm kawałek pora – pokroić cienko
  • 100 g sera Jarlsberg, pokrojonego w małą kostkę
  • 2 łyżki masła
  • natka pietruszki – do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Obrać i pokroić cebulę i ziemniaki, usmażyć na maśle do miękkości. Dodać połowę wędzonki, pokrojonej w kostkę, smażyć przez kolejną minutę.
Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, wlać na patelnię, smażyć, przegarniając widelcem od brzegów do środka, aż masa jajeczna będzie na wpół ścięta. Dodać ser i pokrojony por. Przykryć pokrywką, smażyć do całkowitego ścięcia. Omlet podawać przybrany listkami pietruszki i pozostałymi kostkami wędzonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA