Szparagi z siekanym jajem i sosem z sera Lazur

Sznycel wiedeński z sadzonym jajem zobacz Sznycel wiedeński z sadzonym jajem 2018-06-19 13:01:10
Sznycel wiedeński z sadzonym jajem
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania na walentynki
Czas przygotowania:
1 godzina

Składniki:

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 jajo ugotowane na twardo
  • 5 dag sera Lazur Złocisty
  • 2 łyżki słodkiej śmietany 18%
  • 50 ml whisky lub brandy
  • 1 łyżka siekanych orzechów włoskich
  • sól, cukier, pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jaja posiekać dość drobno. W salaterce rozgnieść ser, dodać alkohol, i utrzeć drewnianą łyżką na gładko, dodając śmietankę, a pod koniec posiekane orzechy. Ugotować szparagi w wodzie z dodatkiem soli, cukru. Na talerzu ułożyć ugotowane szparagi, polać sosem i posypać siekanym jajem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA