Ostrygi Ivana

Ostrygi Ivana
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 24 ostrygi
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki mirinu
  • 2 łyżki drobno pokrojonego pora (jasnozielona część)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Ostrygi trzymać do podania w lodówce. Przygotować sos, mieszając ocet, sos sojowy, mirin i por. Pootwierać ostrygi i ułożyć na półmisku. Nałożyć na każdą po pół łyżeczki sosu i od razu podawać.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA