Gruszki pod oscypkiem z żurawiną

Gruszki pod oscypkiem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 gruszki
  • 10 dag gotowej żurawiny
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki dobrego octu jabłkowego
  • 15 dag oscypka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Gruszki obrać i skroić w ósemki. Na patelnię wlać ocet i wsypać cukier. Rozpuścić. Włożyć gruszki i karmelizować powoli, aż staną się półtwarde. Pod koniec obsypać tartym oscypkiem i przykryć, aby ser się stopił. Zdjąć na talerz, ułożyć w krąg, a w środek nałożyć żurawinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA