Sałatka z jajkiem i bekonem

Sałatka z jajkiem i bekonem
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Jajka w koszulkach:
Zagotować wodę w płytkiej patelni. Dodać octu z białego wina. Zmniejszyć gaz i zamieszać wodę, żeby wirowała w jednym kierunku. Wbić jajka po jednym. Gotować do ścięcia się białka – żółtko musi pozostać półpłynne – przez 2 – 3 min. Wyłożyć je łyżką cedzakową na ręcznik papierowy (można wyrównać krawędzie). Wyłączyć gaz i zakryć wodę, żeby móc odgrzać jajka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA