Sałatka z kaszy jaglanej z marynowaną piersią z kurczaka w ziołach

Sałatka z kaszy jaglanej z marynowaną piersią z kurczaka w ziołach
Oceń przepis:
63 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki

Składniki:

Kurczak:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj sałatkę. Zacznij od pokrojenia cebulek szalotek i pomidorków cherry. Warzywa przełóż do miski. Dodaj sok z limonki i cytryny.
Następnie dodaj pokrojone jabłko, seler naciowy, szczypiorek. Dodaj uprażone ziarna słonecznika i dyni. Na talerzu ułóż porcję sałat, następnie nałóż porcję warzyw i kaszy jaglanej. Całość skrop oliwą i odrobiną jogurtu greckiego. Dopraw solą i pieprzem.

Przygotuj pierś z kurczaka. Zacznij od zamarynowania piersi. Posyp ją skórką z cytryny i limonki. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i limonki, dodaj 2 starte ząbki czosnku, odrobinę tymianku i całość wymieszaj. Następnie pierś z kurczaka połóż na papierze do pieczenia. Na wierzchu posmaruj ją przygotowaną marynatą. Połóż na patelni i usmaż.
Kawałki piersi podawaj razem z sałatką z kaszy jaglanej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA