Sałatka z orecchiette

Sałatka z orecchiette
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 200 g makaronu orecchiette ugotowanego według instrukcji na opakowaniu
  • pół opakowania żółtych pomidorów
  • pół opakowania pomidorków koktajlowych
  • 2 pokrojone pomidory
  • 150 g konserwowych serc karczochów
  • pół filiżanki liści bazylii
  • ćwierć filiżanki natki pietruszki
  • 2 łyżki szczypiorku
  • sok z 2 cytryn
  • 4 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • 100 g koziego sera
  • ocet cydrowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Makaron wymieszać z pomidorami, karczochami i ziołami. Skropić oliwą, octem cydrowym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku. Przełożyć do 4 miseczek, przybrać pokruszonym serem i skropić oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA