Sałatka z orecchiette

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 52)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 200 g makaronu orecchiette ugotowanego według instrukcji na opakowaniu
- pół opakowania żółtych pomidorów
- pół opakowania pomidorków koktajlowych
- 2 pokrojone pomidory
- 150 g konserwowych serc karczochów
- pół filiżanki liści bazylii
- ćwierć filiżanki natki pietruszki
- 2 łyżki szczypiorku
- sok z 2 cytryn
- 4 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- 100 g koziego sera
- ocet cydrowy
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Makaron wymieszać z pomidorami, karczochami i ziołami. Skropić oliwą, octem cydrowym i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku. Przełożyć do 4 miseczek, przybrać pokruszonym serem i skropić oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W