Sałatka z ciecierzycą, buraczkami i kaszą bulgur

Sałatka z ciecierzycą, buraczkami i kaszą bulgur
Oceń przepis:
142 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania dietetyczne, Sałatki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy bulgur
  • 1 upieczony burak
  • 100 g chudego twarogu
  • ½ jabłka
  • ½ pęczka pietruszki
  • ½ szklanki odsączonej, ugotowanej ciecierzycy
  • duża szczypta ostrej papryki
  • ¼ łyżeczki kuminu
  • ¼ łyżeczki suszonego tymianku
  • ¼ łyżeczki kolendry
  • 1 łyżka szczypiorku
  • oliwa niefiltrowana
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Buraczka i jabłko kroimy w niedużą kostkę i wraz z ugotowaną kaszą wrzucamy do miski. Dorzucamy ciecierzycę, poszatkowany szczypiorek i pietruszkę. Dodajemy przyprawy, które wcześniej warto utrzeć w moździerzu. Skrapiamy całość sokiem z cytryny i oliwą. Mieszamy i serwujemy posypane pokruszonym twarogiem najlepiej po schłodzeniu.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA