Sałatka z kopru włoskiego

Sałatka z kopru włoskiego
Oceń przepis:
84 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 główka fenkułu (kopru włoskiego)
  • sok i skórka starta z ½ cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Wytnij głąb z fenkułu i odetnij nać. Przetnij na pół i poszatkuj jak najcieniej. Dobra do tego celu jest szatkownica typu „mandolina”. Wymieszaj sok i skórkę z cytryny, miód, oliwę, oraz sól i pieprz w misce na sałatkę. Wrzuć posiekany fenkuł i wymieszaj. Smacznego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA