Sałatka z kopru włoskiego

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 główka fenkułu (kopru włoskiego)
- sok i skórka starta z ½ cytryny
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Wytnij głąb z fenkułu i odetnij nać. Przetnij na pół i poszatkuj jak najcieniej. Dobra do tego celu jest szatkownica typu „mandolina”. Wymieszaj sok i skórkę z cytryny, miód, oliwę, oraz sól i pieprz w misce na sałatkę. Wrzuć posiekany fenkuł i wymieszaj. Smacznego.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W