Sernik z sera koziego z sosem paprykowo-malinowym i kruszonką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Serniki
Składniki:
- 350 g koziego sera
- 50 ml mleka
- 60 g cukru
- 15 g mąki
- 2 jajka
- Sos z czerwonej papryki i malin:
- 100 g upieczonej czerwonej papryki
- 100 g malin
- 2 łyżki cukru
Kruszonka malinowa:
- 85 g masła
- 75 g cukru
- 150 g mąki
- 40 g malin liofilizowanych w proszku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce za pomocą blendera ręcznego zmiksuj ser kozi, mleko, cukier, mąkę i jajka.
Masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Keksówkę przykryj folią aluminiową, dzięki temu sernik będzie śnieżnobiały. Sernik piecz w 150 stopniach przez 30 minut.
Przygotuj sos. Upieczone kawałki papryki zmiksuj z malinami, cukrem na sos i przetrzyj go przez sito.
Przygotuj kruszonkę. W misce połącz masło, cukier, mąkę i liofilizowane maliny. Kruszonkę wyrób ręką i wysyp ją na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym. Piecz ją w 150 stopniach przez 25 minut.
Na talerz wyłóż porcję sernika. Polej go sosem i posyp kruszonką. Smacznego!
Masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Keksówkę przykryj folią aluminiową, dzięki temu sernik będzie śnieżnobiały. Sernik piecz w 150 stopniach przez 30 minut.
Przygotuj sos. Upieczone kawałki papryki zmiksuj z malinami, cukrem na sos i przetrzyj go przez sito.
Przygotuj kruszonkę. W misce połącz masło, cukier, mąkę i liofilizowane maliny. Kruszonkę wyrób ręką i wysyp ją na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym. Piecz ją w 150 stopniach przez 25 minut.
Na talerz wyłóż porcję sernika. Polej go sosem i posyp kruszonką. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W