Kremowy sernik z suszonymi plastrami jabłek i gruszek

Kremowy sernik z suszonymi plastrami jabłek i gruszek
Oceń przepis:
98 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jagna Niedzielska

Seria kulinarna:
Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Serniki
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 1 kg twarogu na sernik
  • 300 g cukru
  • 4 jajka
  • 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
  • ¾ szklanki mąki pszennej
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Najpierw przygotuj jabłka i gruszki. Możesz od razu użyć większej ilości. Jabłko i gruszkę pokrój w cienkie plastry, usuń tylko pestki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 90 stopni, do momentu, aż owoce się wysuszą.

Wszystkie pozostałe składniki wymieszaj ze sobą mikserem na gładką masę. 

Piecz w piekarniku nagrzanym do 120 stopni w kąpieli wodnej, przez około 1,5 h. 

Odstaw sernik najlepiej na całą noc do lodówki.

Podawaj kawałkami suszonych owoców.


 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Benek 3 lata temu

Pani Jagno, sernik wyszedł REWLACYJNY bardzo dziękuję za przepis. Pasja, którą jest gotowanie, nauczyła mnie przez lata że perfekcja w tej dziedzinie tkwi w prostocie, im więcej eksperyntowałem w kuchni, tym gorzej na tym wychodziłem. Czekam z niecierpliwością na kolejne programy kulinarne. Dziękuję i pozdrawiam, Krzysztof z Gdańska

OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA