Golonka wieprzowa szarpana

Golonka wieprzowa szarpana
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 9)
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Naciąć skórę golonek i włożyć w nacięcia rozmaryn, licie laurowe i czosnek. Natrzeć solą.

Jabłka pokroić w ósemki, a cebulę na połówki. Wrzucić do gara razem z laską cynamonu i zielem angielskim. Golonki obsmażyć na smalcu, przełożyć do garnka i dusić 3 h.

Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekane chili, czosnek i oregano. Zasypać kaszką kukurydzianą. Dodać wędzoną paprykę i mleko. Cały czas mieszać. Golonki rozdrobnić, podawać z polentą i świeżą rukolą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać CANAL+ KUCHNIA i ponad 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE