Wieprzowina po syczuańsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Katarzyna Bosacka
- Seria kulinarna:
- Bosacka daje radę 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 500 g polędwicy wieprzowej
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 3 ząbki czosnku
- ½ główki brokułu
- garść nerkowców
- 2 czerwone cebule
- świeża kolendra
- ryż
Sos:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżeczka sosu chili
- szczypta stewii
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy wszystkie składniki sosu.
Wieprzowinę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Podgrzewamy olej na patelni. Obsmażmy mięso krótko i zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wrzucamy pokrojoną w paski czerwoną cebulę i pocięty w różyczki brokuł. Smażymy krótko, ok. 2 minut. Dodajemy czosnek, obsmażoną wieprzowinę i orzechy. Podsmażamy jeszcze 2 minuty. Dodajemy sos, a kiedy zgęstnieje, serwujemy mięso z ryżem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W