Karminadle z białej kiełbasy

Oceń przepis:
Przygotował:
Jurek Sobieniak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 500 g białej surowej kiełbasy
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka cukru brązowego
- ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego
- ½ pęczku kolendry
- 2 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego
- 3 jajka
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z kiełbasy przy pomocy noża wyciskamy 3 cm porcje, układamy na rozgrzanej patelni i nie ruszamy. Smażymy 2 min., następnie dodajemy kminu i delikatnie mieszamy patelnią, aby nieforemne kulki przekręciły się na drugą stronę i znów smażymy 2 min. Dodajemy cukier i mieszając smażymy kolejne 3-4 min., aż cukier skartelizuje się i pokryje karminadle. Jajka mieszamy z curry i smażymy na patelni, aż powstaną mocno zasmażone kawałki, dodajemy ryż i kolendrę, całość smażymy 3-4 min. Karminadle podajemy z ryżem i cząstką cytryny
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W